BARTIN / MERKEZ - Vali Tevfik Başakar Ortaokulu

Mrt

Okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerine işkur tarafından Meslek seçimi ve Geleceğin meslekleri hakkında seminer verildi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri eTwinning projesi kapsamında E-Safety ( E-Güvenlik ) webinarına katıldılar. Proje ortaklarından Adıyaman Şehit Yunus Gül Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Güllü Özkan tarafından düzenlenen webinarda öğrenciler hem proje ortakları ile tanıştı hem de güvenli internet kullanımı, internet etiği konusunda bilgilendiler.

Mrt

Yaşayarak Öğreniyorum Projesi kapsamında 7.sınıf öğrencilerimizle okulumuzun bulunduğu köyde tek başına yaşayan Müyesser Teyzemizi ziyaret ettik. Öğrencilerimiz teyzemiz için ikramlıklar hazırladı. Teyzemizle sohbet edip evde yardımcı olan çocuklar, hem bir eve çocuk neşesi getirdiler hem de teyzemizin okul ve hayat anılarını dinleyip faydalandılar.

Ock

Okulumuz İngilizce öğretmeni Sevil Özsoy ve proje ekibi öğrencileri ile birlikte eTwinning Projesi etkinlikleri başlamıştır. Read and Realise (Oku ve Farket) adlı projenin ilk basamağı olan logo tasarım ve kelime bulutu oluşturma etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Bu proje etkinlikleri ile öğrencilerimiz Web-2 araçlarını kullanma, farklı fikirler üretip başka okul öğrencileri ile etkileşime geçme olanağını bulacaklardır.

Projede yer alan öğrencilerimize ve destek olan velilerimize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Bartın Valiliğimizin Koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı "Okuma Projesi" ne Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan çocukları ile birlikte kitap okuyarak destek vermiştir. Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan'a projemize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor, yıl sonuna kadar 30 bin öğrencimiz ile 300 bin kitap okuma hedefimize "Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum" diyerek tüm Bartın'ı kitap okumaya davet ediyoruz.

Haydi Bartın! Hep birlikte okuyalım, hedefimize ulaşalım.   #TelefonumuBırakıyorumKitabımıOkuyorum

Kas

Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda lösemili çocuklarla ilgili farkındalık oluşturmak için turuncu kıyafetler giyildi. Turuncu maskeler yapıldı. Hafta boyu öğrenci zili olarak LÖSEV marşı çalındı.

Kas

Vali Tevfik Başakar Ortaokulunda Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Veliler, öğretmenler ve öğrenciler Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu birlikte yaşadılar. Kutlama, öğrencilere Cumhuriyet sevgisi aşılamak ve milli birlik bilincini pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler yapıldı.

Ekm

Okulumuzda Afet Hazırlık Kulübü rehberliğinde afet tahliye ve deprem tatbikatı yapıldı.

Eyl

2023 Bursluluk sınavını kazanan okulumuz 7/A sınıfı öğrencileri Şuheda GÜLELÇİN ve Belinay YILDIZ'ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Ara

Bağımlılıkla Mücadele Eğitimlerimiz kapsamında Rehber Öğretmenimiz tarafından 6. Sınıf Öğrencilerimize Teknoloji Bağımlılığı semineri yapılmıştır. Sunu ile başlayan seminerimiz video ve görsellerle desteklenmiştir. Teknoloji yerine yapılabılecek aktiviteler konusunda öğrencilerimizin katılımı desteklenerek oyunla öğrenme ortamı oluşturulmuş olup keyifli öğrenme amaçlanmıştır.

Ara

İnsan yaşadığı yere kattıklarıyla insandır. Ait olmak, sahip çıkmak, güzel duygular ve anılar yeşertmek çocukların kalplerinde nekadar güzelse; onların yaşadıkları coğrafyaya ve doğaya kattıkları fidanlar da bizim için okadar değerlidir. Gün gelecek bu fidanlar yeşerecek ve meyve verecek... Vali Tevfik Başakar Ortaokulu Çocukları ağaçlarımızın gölgesinde o meyveleri yerken bu günleri yad edecek.